Få dans helt ind i klasseværelset


25. april 2014

Foto DansNu bliver det meget lettere for lærere og pædagoger at finde inspiration til dans med børn og unge. Dansehallerne har netop lanceret websitet Dansetid.dk

Det nye website Dansetid.dk er gået i luften, og dermed har lærere og pædagoger fået en ny mulighed for at bringe mere dans og musik ind i børn og unges hverdag.På Dansetid.dk finder man små ”dans-med-film”, der er skabt af børn i samarbejde med professionelle dansere, akkompagneret af dansk musik. Sitet indeholder også kreative danseopgaver, der er lige til at bruge i hverdagen med børn og unge. Materialet kan bruges som en aktiv pause, som en sjov fælles oplevelse eller som startskud for et undervisningsforløb, som inddrager dans. Det kan anvendes i hverdagslokaler som fx. klasseværelset og puderummet, og det henvender sig i ligeså høj grad til fx matematik- og historielærere som til idrætslærere og pædagoger - og til børnene selv.


Effektivt break i skolen

Det kræver ingen forudsætninger med dans at anvende materialet på Dansetid.dk. Materialet er let tilgængeligt og brugervenligt for alle, som har mod på mere bevægelse i hverdagen.
- Dansetid.dk anvender jeg som et sjovt og effektivt break med mine elever, når de trænger til at komme op af stolen og forny energien - midt i en undervisningslektion, siger Mie Staun, som er lærer på Holme Skole, og har været med til at teste konceptet.

- Det kræver ingen forberedelse fra min side og "stjæler" ikke af undervisningstiden, men bidrager derimod til friskere elever, skærpet koncentration - og et smil på læben, siger hun.


Med kunsten som afsæt for bevægelse

På Dansetid.dk møder man dans som er mere end blot kilde til sved på panden. Filmene og opgaverne understreger den udtryksmæssige dimension af bevægelse, og giver konkrete idéer til, hvordan man som lærer eller pædagog kan iværksætte små æstetiske processer med dans, inden for forskellige fagområder.
Folkene bag websitet har mange års erfaringer inden for dansekunstens verden og som formidlere af dans til børn og unge.

- Med Dansetid.dk ønsker vi at udbrede dans med et kunstnerisk afsæt gennem nogle af de metoder, som vi ved virker i skolen. Vi oplever, at arbejdet med æstetiske processer i dansen gør en forskel i rigtig mange sammenhænge, og det vil vi gøre tilgængeligt til glæde for børn og unge i hele landet, siger Ulla Gad, dansekonsulent i Dansehallerne.

Det er gratis at anvende Dansetid.dk, og der lægges løbende nye materialer op - så det er bare med at holde øje! Sitets tilblivelse er støttet af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Om musikdelen samarbejdes der med Dansk Rock Samråd ROSA.