Skoler gør klar til mere aktiv undervisning


31. juli 2014

Dansk Skoleidræt har stor succes med Sæt Skolen i Bevægelse kurser, der klæder lærerne på til at kombinere den faglige undervisning med fysisk aktivitet. Her, inden startskuddet lyder til det nye skoleår, afholdes der kurser på en lang række af landets skoler.

Aktiv undervisning

Mens de danske skoleelever stadig hopper i bølgerne ved stranden og nyder de høje varmegrader, så er lærerne i fuld gang med at gøre klar til næste skoleår. Et nyt og anderledes skoleår, der ikke kun skal sætte hjernecellerne i sving, men også i højere grad skal få eleverne op af stolene og bruge kroppen.

Aktiv undervisning skal styrke læring
Dansk skoleidræt afholder i næste uge Sæt Skolen i Bevægelse kurser på en lang række skoler landet over. På kurserne bliver lærerne undervist i, hvordan de laver faglig undervisning med bevægelse. De får bl.a. en bred vifte af forslag til, hvordan de kan få fysisk aktivitet ind i de traditionelt mere stillesiddende fag som fx dansk, matematik og sprog - og nemme metoder til selv at udvikle nye øvelser med få enkle redskaber. Kurserne er tilrettelagt, så lærerne får rig lejlighed til selv at arbejde med øvelserne og prøve de forskellige aktiviteter på egen krop. Ligesom kurserne også sætter fokus på effektive pædagogiske værktøjer, der sikrer, at lærerne nemt kan skabe en positiv vekselvirkning mellem højt aktivitetsniveau og rolig undervisning i klassen.

- Fra skolerne oplever vi en meget stor efterspørgsel på viden om og konkret inspiration til, hvordan de kan integrere mere fysisk aktivitet i skolen. Både i forhold til at styrke elevernes sundhed og skabe variation i en længere skoledag, men i særdeleshed også som et led i arbejdet med at understøtte elevernes læring i de boglige fag, fortæller generalsekretær i Dansk Skoleidræt Niels Grinderslev.

Du kan læse mere om Dansk Skoleidræts Sæt Skolen i Bevægelse kurser på www.sætskolenibevægelse.dk