Bevægelseskonference i Greve


26. januar 2015

Mens folkeskolereformens krav om 45 minutter bevægelse i den danske folkeskole kun har få måneder på bagen, kan man i Sverige med Bunkeflo-projektet trække på 16 års erfaring med integreret bevægelse i skoledagen. Og erfaringerne viser tydeligt, at mere idræt og bevægelse i skolen giver fagligt dygtigere elever.

Får konkrete værktøjer med hjem
Konferencen i dag er målrettet skoleledere og kommunale beslutningstagere. Med fra dagen får deltagerne konkrete værktøjer samt masser af ny viden og inspiration til, hvordan skolerne lokalt kan klædes på til at integrere 45 minutters bevægelse i hver eneste skoledag. Derudover er der også en spændende paneldebat med bl.a. undervisningsministeren, Skolelederforeningen, DGI og Dansk Skoleidræt.

Motorisk træning bør være obligatorisk
Til at understøtte den teoretiske del og præsentere resultaterne fra Sverige mere dybdegående, har arrangørerne inviteret Sveriges førende forsker på området Ingegerd Ericsson – kvinden bag forskningsprojektet i Bunkeflo.
- Indikationerne for, at motorisk træning forbedrer børns resultater i skolen, er så stærke i de svenske studoer, at vi som samfund bør tage dem alvorligt. Motorisk træning bør tilbydes som ekstraundervisning på lige fod med dansk og matematik på alle skoler, siger Ingegerd Ericsson.

Arenaskolen er certificeret idrætsprofilskole af DGI og Dansk Skoleidræt. Det betyder, at skolen både har en holdning til og har sat handlinger på bevægelsen.