Skab fede frikvarterer


22. maj 2015

Godt halvdelen af de danske skoler har gennem de sidste 10 år valgt at uddanne en udvalgt flok af deres ældre elever til at sætte gang i frikvartererne – enten som Legepatrulje eller GameBoosters. Her har eleverne lært at organisere lege for deres yngre skolekammerater i frikvartererne, og det har gjort en positiv forskel i skolegården på rigtig mange skoler. Det viser den evaluering, der er lavet af Legepatruljen:

- Legepatruljen gør virkelig en forskel på skolerne i forhold til elevernes fysiske aktivitet og trivsel. Derudover viser evalueringen, at Legepatruljen er et projekt med et stort forankringspotentiale, idet næsten 75 pct. af de skoler, der har været på kursus i Legepatruljen gennem de sidste 10 år faktisk stadig har en velfungerende legepatrulje, siger Niels Grinderslev, der er generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

I Legepatruljen er konceptet, at elever på mellemtrinnet uddannes til at lege med de yngre børn i indskolingen, mens GameBoosters er elever i overbygningen, der sætter gang i sjove turneringer og småspil for mellemtrinseleverne.

Din skole kan nemt blive en del af successen med Legepatruljen og GameBoosters og få sjove aktive frikvarterer. Der afholdes løbende kurser i hele landet.

Sådan får I Legepatrulje

Sådan får I GameBoosters