25. januar 2016

Børnene skal sikkert til skole i Herskind

Et nyt lysreguleret fodgængerfelt, ny cykelsti og Gåbusser skal gøre skolevejen mere sikker for børnene i den lille østjyske by Herskind vest for Aarhus.

Børn lærer ikke at færdes i trafikken fra bagsædet i en bil. I Herskind skal børnene ud af bilerne og aktivt til skole med hjælp fra bl.a. Gåbus.

Både børn og forældre i Herskind kan nu glæde sig over en langt mere sikker skolevej i byen end tidligere. Fodgængerfeltet over Langelinie i Herskind er netop taget i brug, cykelstien bliver det om et par uger, og til marts regner man med at kunne sætte Gåbusserne i gang.

Aktivt og sikkert til skole med Gåbus
Gåbus er et initiativ, som Dansk Skoleidræt og TrygFonden står bag, og som skal sørge for, at eleverne i de mindste klasser kommer både aktivt og sikkert til skole. Dansk Skoleidræt og TrygFonden uddanner elever fra 6.-9. klasse til såkaldte Gåbus-chauffører, der så efterfølgende samler de små elever op ved faste stoppesteder langs ruten til skole og sørger for at de kommer sikkert frem på gåben.

- Det er overordentlig positivt, at man kombinerer forskellige tiltag for at øge trafiksikkerheden i Herskind. For trafiksikkerhed handler ikke kun om gode cykelstier og lysregulering. Det handler i høj grad også om, at man fra en tidlig alder lærer børn, hvordan de selv kan transportere sig i trafikken på en sikker og sund måde, siger projektleder på Gåbus, Cammilla Jørgensen.

Vil din skole også have Gåbus?
Dansk Skoleidræt og TrygFonden afholder gratis chaufførkurser og stiller gratis busstopskilte, gule trafikveste, smartphone og smartphone-app til rådighed. Derudover står projektledelsen klar med vejledning undervejs i hele processen, så I nemt kommer godt i gang med jeres Gåbusser.

Kontakt Dansk Skoleidræts projektledere på Gåbus: 
Cammilla Jørgensen, tlf. 2287 1376 eller mail cj@skoleidraet.dk
Anne Katrine Kaarsholm, tlf. 2986 3677 eller mail akk@skoleidraet.dk

Læs også mere om Gåbus på www.gåbus.dk