9. marts 2016

Mød Dansk Skoleidræt på skolemesser

Der vil i den kommende tid være mulighed for at komme tæt på Dansk Skoleidræt til enten Big Bang-konferencen i Aarhus eller Danmarks Læringsfestival i København.

Bevægelse gennem hele skoledagen og i alle skolens arenaer. Det vil deltagerne på de to kommende messer i Aarhus og København kunne høre om, hvis de lægger vejen forbi Dansk Skoleidræts workshop og stand.

Der bliver rig lejlighed for at møde Dansk Skoleidræt og høre nærmere om organisationen og dens projekter i den kommende tid. Dansk Skoleidræt deltager nemlig både på Big Bang-konferencen i Aarhus den 10.-11. marts samt den 15.-16. marts på Danmarks Læringsfestival i København.

Naturvidenskab i fokus i Aarhus
Big Bang-konferencen er Danmarks største konference om naturfag, hvor op mod 1000 deltagere mødes til to dage med messestemning, værksteder og konkrete ideer til fornyelse af undervisningen i naturfag og de naturvidenskabelige fag. Dansk Skoleidræt skal i den forbindelse stå for to workshops i det spor, der hedder "OL og bevægelse".

I den ene workshop vil projektleder Lise Sohl Jeppesen sætte fokus på, hvorfor det er en god idé at bringe bevægelse i spil i naturfagsundervisningen. Det handler om ved hjælp af didaktiske værktøjer at udvikle meningsfulde øvelser, hvad enten man som deltager kommer fra grundskolen, EUD, gymnasiale uddannelser, læreruddannelsen eller lignende.

Skolernes Motionsdag har olympisk tema i år, og på Big Bang-konferencen inviterer Dansk Skoleidræt til en workshop, hvor deltagerne kan komme med deres idéer, tanker, erfaringer og ønsker til motionsdagen, der med sine mere end 700.000 deltagere er en af verdens største motionsevents. 

Big Bang er en årlig tilbagevendende konference, som arrangeres i samarbejde mellem Astra (tidligere NTS-centeret), Centre for Undervisningsmidler i Danmark, Københavns Universitet, Naturvidenskabernes Hus, ScienceTalenter, Statens Naturhistoriske Museum og Friluftsrådet. Se mere på konferencens hjemmeside.

Skoleverdenen samles i Bella Center
På Danmarks Læringsfestival, der afholdes i Bella Center i København, mødes alle interessenter i undervisningssektoren for at udveksle gode idéer og erfaringer. Der er debat, foredrag, ny viden og indsigt fra forskere og praktikere på programmet - blandt andet med et stort fokus på ny teknologi og it-værktøjer i undervisningen.

Dansk Skoleidræt har en stand i det store udstillingsområde, hvor 200 forskellige producenter, forlag og andre skoleinteressenter præsenterer sig selv og deres materialer. 

Skulle du komme forbi Danmarks Læringsfestival, finder du Dansk Skoleidræt på standnummer 90, hvor vi står klar til at fortælle om vores mange projekter omkring bevægelse i skolens forskellige arenaer.

Danmarks Læringsfestival bliver arrangeret i samarbejde mellem DFU Danmark og Styrelsen for It og Læring. Læs mere på Danmarks Læringsfestivals hjemmeside.