Fårevejle Friskole vinder Sæt Skolen i Bevægelse 2016


21. juni 2016

I foråret har der på Fårevejle Friskole været godt gang i svedig matematik, og dansktimerne har givet eleverne røde kinder såvel som noget ind på lystavlen. Undervejs i kampagnen var skolens elever så aktive i de boglige fag, at de kom helt op på 81 minutters bevægelse hver eneste dag. Det har givet bonus. Både i forhold til elevernes læring, sundhed og trivsel. Men også i form af en 1. præmie, hvor skolen har vundet gulvbelægning til aktiv undervisning til en værdi af 10.000 kr. samt et gavekort på 10.000 kr. til bevægelsesredskaber efter eget valg.

Kickstart til mere aktiv undervisning
Fårevejle Friskole er i forvejen en ”bevægelses-skole” med rigtig meget fokus på fysisk aktivitet. Men de har ikke tidligere arbejdet så meget med, hvordan de kunne kombinere bevægelse med læring.
- Det var første gang, vi prøvede at være med i ”Sæt Skolen i Bevægelse”, og det har bare været en rigtig god anledning til at komme mere i gang med aktiv undervisning, fortæller Neel Salling, der er lærer på Fårevejle Friskole.

Hun lægger ikke skjul på, at eleverne har været meget begejstrede for konceptet.
- Det er noget, der har fanget både de små og store elever, og vi har kunne mærke på dem, at de virkelig synes, det har været sjovt, fortæller Neel Salling.

Bevægelsen i fagene er kommet for at blive
Derfor kan eleverne også glæde sig til, at skolens lærere fortsat vil sørge for at fyre mere op under bevægelsen i de boglige fag.
- Alle lærere har været med i kampagnen og har været friske på at bruge øvelser fra Sæt Skolen i Bevægelse i deres undervisning. Det er også derfor, vi har kunne komme op på så mange aktive minutter hver eneste dag, fortæller en stolt Neel Salling.

Fakta om Sæt Skolen i Bevægelse

  • Sæt Skolen i Bevægelse er en kampagne, som skal inspirere alle landets skoler til at integrere bevægelse i de boglige fag. Dansk Skoleidræt står bag kampagnen i samarbejde med TrygFonden. 
  • Det er gratis at deltage i Sæt Skolen i Bevægelse, og alle skoler kan tilmelde sig. De tilmeldte skoler får løbende gennem året tilsendt kampagnemateriale, der kan bruges som inspiration til den aktive undervisning.
  • Sæt Skolen i Bevægelse er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, som er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt. Det overordnede mål med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.
  • Læs mere på www.sætskolenibevægelse.dk