Kom til netværkskonference i Bevægelse på Tværs


10. august 2016

Årets store konference i Bevægelse på Tværs finder sted den 21. september 2016 på Sinatur Hotel Storebælt i Nyborg. Det er Dansk Skoleidræt og Nordea-fonden, som står bag Bevægelse på Tværs - et projekt der har til formål at klæde danske kommuner på til at kunne understøtte skolernes arbejde med at få mere bevægelse ind i skoledagen.

En stor del af pladserne til konferencen er allerede besat, men der er stadig pladser tilbage, hvis man hurtig får sig tilmeldt.

Konferencen bygger bl.a. videre på viden fra en række netværksmøder i foråret, og tanken er, at de relevante erfaringer og historier deles – og nye kommer til - så alle kan lære af hinandens mange gode idéer. Målgruppen for konferencen er primært chefer, afdelingsledere og konsulenter fra landets kommunale forvaltninger, der har fokus på sundhed og bevægelse i skolen. Men også politikere, uddannelses- og forskningsinstitutioner og organisationer omkring skolen samt idrættens organisationer kan have en interesse i at deltage.

En del af konferencen vil handle om den åbne skole - og i den ånd opfordres deltagerne til at invitere en gæst med fra lokalområdet, som man enten allerede samarbejder med, eller som man tænker kunne være en mulig ny samarbejdspartner for at lykkes med endnu mere bevægelse i skoledagen. Det kunne være en skoleleder, en foreningsformand eller en helt tredje part, der også kunne have glæde af at blive inspireret og erfaringsudveksle en hel dag.

Se invitationen til Bevægelse på Tværs-konferencen og tilmeld dig her.

Bliv klogere på Bevægelse på Tværs
Der er stor forskel på, hvordan kommunerne hjælper skolernes arbejde med mere bevægelse på vej. Nogle steder kan det være ved at understøtte et idrætslærernetværk eller ved skabe fælles idrætsdage for kommunens skoler. Andre steder kan det være ved at afsætte midler i en pulje, som skolerne kan søge til sundhedsfremmende bevægelsestiltag, eller det kan være ved at arrangere "dating" mellem skoler og foreninger i den åbne skoles ånd.

Det skorter med andre ord ikke på de gode idéer ude i kommunerne. I Bevægelse på Tværs deler man dem med hinanden - og hvis du er interesseret, kan du læse mere om nogle af disse idéer og andre spændende initiativer, der allerede er kommet frem i projektet. Se mere i folderen om Bevægelse på Tværs eller på projektets hjemmeside.