Silkeborg vil have de unge ud af klasseværelserne


15. september 2016

Det skal være slut med at sidde inde og lumre, når klokken ringer til frikvarter på Buskelundskolen i Silkeborg. Alle lærere fra udskolingen kom bogstaveligt talt ned på alle fire på et Kickstarter-kursus, som skal klæde dem på til at sætte gang i frikvartererne for de ældste elever.

Projektet Kickstarter skal sætte mere fut i frikvartererne ved at sætte sjove aktiviteter i gang. Her er det lærerne, der træder ud af deres vante roller og deltager på lige fod med de unge mennesker.

- Målet er at få eleverne ud af klasselokalet for at bevæge sig og derved være klar til læring efterfølgende. Vi vil gerne have fat i dem, som ikke går ud af sig selv - fx gamertyperne. Fodbolddrengene skal nok gå ud og spille bold af sig selv, siger projektleder Rikke Grønning fra Dansk Skoleidræt.

- Vores erfaring siger, at der, hvor de unge er sammen med lærerne om aktiviteterne, bliver der grinet, og derved bliver fællesskabet også dyrket på tværs af årgange og klassetrin. Og så selvfølgelig sidegevinsten: De unge kommer i gang med at at bevæge sig, siger Rikke Grønning.

 

Sådan får du Kickstarter på din skole:
Se mere på Kickstarters hjemmeside her.