Aktivitetsuger: Besøg Bevægelsesfabrikken


24. februar 2017

Sæt Skolen i Bevægelses aktivitetsuger gør det ekstra sjovt at blive klogere. Nu kan skoler få bevægelse ind i de boglige fag med projektets helt nye koncept ”Bevægelsesfabrikken”, hvor eleverne producerer og bevæger sig til små animerede bevægelsesfilm med en lang række sjove figurer.

Nu kan I godt begynde at glæde jer! Sæt Skolen i Bevægelses aktivitetsuger står atter for døren - alle klassetrin kan således i ugerne 17-20 vælge, hvilken uge der skal skrues lidt ekstra op for bevægelse i de boglige fag. I år sker det på en helt ny måde, for Sæt Skolen i Bevægelse lancerer i forbindelse med aktivitetsugerne det store projekt ”Bevægelsesfabrikken” til indskoling og mellemtrin.

Bevægelsesfabrikken er et spritnyt univers, hvor der kan afprøves bevægelseshistorier skabt af Sæt Skolen i Bevægelse, eller klasserne kan selv gennem en såkaldt builder skabe sine helt egne bevægelsesøvelser med små animerede film, sjove historier og rytmisk musik.

I centrum for filmene står gennemgående figurer såsom en superhelt, en sørøver, en robot, et monster - eller hvad med en 70’er onkel? Alle skal de udføre de serier af øvelser, som klasserne selv sammensætter ud fra et bredt katalog af bevægelser. Så hvis man eksempelvis vil sætte eleverne til at lave sprællemænd, squads, længdehop eller disco dans, så er det en af de utallige kombinationsmuligheder, man kan instruere sig frem til gennem de sjove figurer på filmene. Der er i alt 40 figurer med tilhørende øvelser inden for puls, koordination, styrketræning, balance, samt rolige og svingende bevægelser. Og de kan så kombineres på alverdens måder. Hver figur har også en lydkulisse med rytmisk musik, der understøtter figurens bevægelser.

Dansk Skoleidræt har modtaget midler til Bevægelsesfabrikken fra Undervisningsministeriets udlodningsmider. Det har muliggjort et stærkt "fabriksteam" med en lærer, en fysioterapeut, en komponist, en tegner, en animator og så selvfølgelig holdet bag Sæt Skolen i Bevægelse.

Udskolingen får eget materiale
Til udskolingen er der lavet nye fede "grundøvelser", der lægger op til, at eleverne selv kan videreudvikle på øvelserne, så de kan bruges igen og igen. Hver øvelse får sin egen film, og der er et spændende kit med redskaber til disse øvelser.

Aktuelt har mere end 2000 klasser allerede tilmeldt sig Sæt Skolen i Bevægelses aktivitetsuger - tilmeldingen er stadig åben på sætskolenibevægelse.dk. Når skolen er tilmeldt, modtager den kampagnematerialer til alle tilmeldte klasser. Alle får bl.a. en urskive, der skaber synlighed og fællesskab om bevægelsen.
Glæd jer, det bliver sjov og anderledes bevægelse - og som sædvanlig helt gratis!

  
Om Sæt Skolen i Bevægelse

  • Sæt Skolen i Bevægelse har hvert år en kampagne, som skal inspirere alle landets skoler til at integrere bevægelse i de boglige fag. I skoleåret 2016/2017 består kampagnen af tre hovedaktiviteter:
    - Synlig bevægelse – en plakat der gennem hele skoleåret kan hjælpe med at holde regnskab med den daglige bevægelse
    - Brain Break Julekalenderen i december
    - Aktivitetsugerne med Bevægelsesfabrikken i uge 17-20
    Herudover kan man hver uge modtage ”Ugens øvelse” i sin mailboks.
  • Tilmelding til årets kampagne er gratis og kører frem til 24. marts 2017.
  • Sæt Skolen i Bevægelse er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, som er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt. Det overordnede mål med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.
  • Læs mere på www.sætskolenibevægelse.dk