Nyt ekstramateriale til junioridrætsleder­uddannelsen


27. marts 2017

Materialet er gratis og tilføjer bl.a. en række nye lege og ny inspiration til, hvordan man fx kan arrangere et stævne.Hvordan danner man en forening, laver et stævne eller skriver en pressemeddelelse om spændende nyt i den klub, man er ungdomstræner i? Det er nogle af de spørgsmål, som bliver besvaret i det supplerende materiale til undervisningen på junioridrætslederuddannelsen.

Et materiale, som netop er blevet frigivet på www.skolesport.com til gratis bestilling.
Med 60 siders ekstramateriale er det en sand guldgrube af praktiske, kreative og sjove indspark til det videre arbejde med at skabe gode junioridrætslederuddannelser rundt omkring i landet.

Og der er mange steder, hvor skolerne udbyder valgfag, der uddanner de store elever til junioridrætsledere. Udover at være ungdomstrænere i idrætsforeninger kan en junioridrætsleder stå for at planlægge og afvikle aktiviteter i Skolesport. Projektet, som har særligt øje for de idrætsusikre børn, der måske har lidt udfordringer med motorikken, og som derfor ofte trækker sig fra det sociale samvær med andre, når det handler om idrætsaktiviteter eller boldspil i frikvarteret. Denne gruppe elever har brug for aktiviteter, der er tilpasset, så alle kan være med og opleve ”at lykkes”. Og det er lige præcis det, som junioridrætslederne kan mestre, da bl.a. motorikøvelser indgår i uddannelsen.

Ekstramaterialet til junioridrætslederuddannelsen supplerer den store opdatering af materialet, som udkom for et år siden. Her blev materialet afkortet, gjort mindre læsetungt og fik en let og overskuelig struktur. Det betyder, at det nemt kan følges fra start til slut - næsten som en kogebog. Undervejs er det krydret med gode eksempler og konkrete opgaver, der giver eleverne en god indføring i det idrætspædagogiske arbejde.

Materialet er opbygget, så eleverne kan nå at gennemføre uddannelsen på 30 timer som et
halvårligt valgfag. Det kan dog også sagtens bruges som 60 timers valgfag, hvilket giver mere tid til den praktiske dimension eller luft til fokus på særlige områder som eksempelvis opvarmning, træning eller motorik.
Siden 2004 er der blevet uddannet over 2.200 junioridrætsledere alene i Skolesport.

Læs mere om junioridrætslederuddannelsen