Repræsentantskabsmøde med valg og hæder


22. april 2017

2016 var et år med masser af aktiviteter i Dansk Skoleidræt. Det blev der mulighed for at se tilbage på ved det årlige repræsentantskabsmøde, hvor også valg til forretningsudvalget og uddeling af æresnåle var på programmet.

Dansk Skoleidræts årlige repræsentantskabsmøde fandt sted fredag den 21. april på Sinatur Hotel Storebælt i Nyborg. Godt 65 deltagere var på plads - repræsenterende de 15 kredsbestyrelser, forretningsudvalget, sekretariatet og forskellige samarbejdspartnere.

Repræsentantskabsmødet var i år lagt i forlængelse af et kredsformandsmøde og særlige workshops, hvor deltagerne kunne vælge imellem tre emner: Idrætsfaget, webudvikling og økonomi. Dermed fik alle deltagerne en tætpakket dag med en masse input til det lokale arbejde i skoleidrættens sag.

På selve repræsentantskabsmødet kunne formand Finn Kristensen i sin beretning se tilbage på et 2016 med godt gang i den på skoler og i kredsene. Han kunne således glæde sig over fremgang på adskillige fronter - heriblandt: Mange nye deltagerskoler i projekter som Gåbus, Skolesport og Sæt Skolen i Bevægelse. En Skoleidrættens Forårsfestival, der med 44 udgaver i 2016 blev vidt udbredt over det meste af landet. Flere stævner og events lokalt i kredsene – og det med kredsbestyrelser ved roret, som flere steder i landet oplever forøget interesse blandt medlemmerne for at deltage i det organisatoriske arbejde.

Alt i alt mange positive tendenser, og det samme konstaterede formanden om Dansk Skoleidræts position i det danske idrætsbillede, hvor organisationen bl.a. har indgået et spændende samarbejde med DGI og DIF i kraft af deltagelsen i ”Bevæg dig for livet – skolen”. Samtidig både glædede og ærgrede formanden sig over den politiske vilje til støtte op om Dansk Skoleidræts arbejde, da organisationen på den ene side er blevet fast modtager af en bid af Kulturministeriets udlodningsmidler, men samtidig må notere sig en nedgang af offentlige støttekroner fra og med 2018, da et midlertidigt tilskud fra 2015-17 mod forventning ikke er blevet permanentgjort.

Formandens beretning blev bl.a. efterfulgt af en gennemgang af regnskabet for 2016 plus en orientering om Dansk Skoleidræts strategi 2017-2020. Emner som også berøres i den skriftlige beretning, der i tekst, videoer og billeder ser tilbage på 2016 (se link til højre her på siden).

Valg og æresnåle
Fire medlemmer af forretningsudvalget var på valg i år. Det gjaldt Preben Hansen, Jørgen Erik Christensen, Mikkel Bøyesen og Stig Andersen, som alle lod sig genopstille. Da suppleant Laila Sevgi Holme også stillede op som kandidat, skulle der være skriftlig afstemning. Den resulterede i valg til Preben Hansen, Jørgen Erik Christensen, Mikkel Bøyesen og Laila Sevgi Holme, som alle kan se frem til at arbejde i skoleidrættens sag de næste to år. Stig Andersen lod sig herefter vælge som suppleant.

På repræsentantskabsmødet er der tradition for at uddele æresnåle til de, der har gjort sig særligt bemærket i skoleidrættens sag. Det kan være gennem en mangeårig ihærdig indsats eller gennem noget særligt ekstraordinært.

I år var der æresnåle til Percy Polano fra Kreds København, til Erik Elmelund og Kirsten Hald fra Kreds Vestsjælland samt til Joan Bak fra Kreds Østjylland.
Herudover havde forretningsudvalget en overraskelse i ærmet. De havde valgt at indstille afgående generalsekretær Niels Grinderslev til en æresnål for sit markante arbejde i front for Dansk Skoleidræt de senere år. 

 

I billedserien herunder kan du se billeder af formand Finn Kristensen, der lykønsker Preben Hansen, Mikkel Bøyesen og Laila Sevgi Holme med valget til forretningsudvalget. Jørgen Erik Christensen og suppleant Stig Andersen var forhindret i at deltage på mødet. 

Samt lykønskninger med æresnålen til Percy Polano, Erik Elmelund, Kirsten Hald, Joan Bak og Niels Grinderslev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan i tekst, videoer og billeder se, hvordan det er gået Dansk Skoleidræt og alle organisationens projekter i 2016. Det kan du i den skriftlige årsberetning, som du finder ved at klikke på billedet herover. Det er også her, du finder en kort udgave af formandens beretning.


22. april 2017