Skolernes Motionsdag - fra Thyborøn til Bornholm


18. oktober 2016

TV Avisen. Radioavisen. De regionale radio- og tv-stationer plus lokale dagblade og netmedier over hele landet gav sendetid og spalteplads til Skolernes Motionsdag 2016.

Ved den officielle åbningsevent på Højmeskolen nær Odense fortalte skoleleder Jørn Mühl til DR2 Morgen og Radioavisen, hvorfor motionsdagen stadig – efter 34 år og en skolereform med fokus på bevægelse – har en vigtig funktion i de danske skoler. Fællesskab, tradition og sundhed lød et par af argumenterne fra ham, mens eleverne Anton og Laura fremhævede fordelene ved at bevæge sig i løbet af skoledagen. For Højmeskolen var motionsdagen kulminationen på en temauge om sundhed.

Se indslaget fra DR2 Morgen. Klippet er 1.55 minutter inde i udsendelsen.

Bolden blev skudt op
Flere steder i landet blev dagen sat i gang med opvarmningsdansen. F.eks. i Ikast, hvor det var tydeligt, at hele skolen havde øvet sig. ”Der blev svinget arme, klappet lår, danset armkrog med naboen”, som journalisten fra Ikast Avis bemærkede.

Dette års motionsdag havde bolden i fokus, og mange skoler havde valgt at bruge ideen. På Højmeskolen stillede spillere fra OB og Odense Håndbold op til interview, autografskrivning og selvfølgelig boldspil.

Se indslag fra Fyens.dk

I Thyborøn havde man valgt at lade lokale foreninger arrangere motionsdagen og boldaktiviteterne, og det viste sig at være en succes.

- Det er en naturlig udvikling omkring den åbne skole, at vi også inddrager aktører udefra. Samtidig ville vi gerne have en dag, hvor man lavede andet end løb, forklarede Stine Møller, der er lærer og leder af Thyborøn Skoles SFO, til Dagbladet Holstebro.

Venskaber på tværs
Motionsdagen var også en mulighed for at knytte bånd mellem små og store, og på Bornholm havde eleverne fra 9. klasse på Rønneskolen Åvang planlagt motionsløb, lege og spil for eleverne fra 1.-6. klasse. 

- Allerede inden afgang kunne man høre de store og de små tale sammen om, hvor de tidligere havde gået i skole, og de spurgte til hinandens fritidsinteresser, fortalte Susanne Dam, som er leder af Åvangs mellemgruppe til Bornholms Tidende.