Festlig indvielse af Skoleidrættens Hus

Dansk Skoleidræts nye lokaler centralt i Nyborg blev officielt indviet med taler, fællesdans og et farverigt indblik i organisationens virke.

14. september 2023

Torsdag den 14. september bliver en dato til Dansk Skoleidræts historiebøger. Det var nemlig dagen, hvor indflytningen i Skoleidrættens Hus centralt i Nyborg blev markeret på farverig og officiel vis. Mere end 100 receptionsgæster kunne således kombinere pindemadder og hyggelige snakke med en dekorativ fortælling om organisationens virke og ikke mindst åbningstaler og klipning af den obligatoriske røde snor.

Dansk Skoleidræt er nu officielt flyttet ind i den tidligere Nørretorv Skole på Nørrevoldgade 37 midt i Nyborg. Her vil organisationen skabe et sted, som udover at huse det 27 mand store sekretariat, skal være kendt som et aktivt og åbent hus for de møder, konferencer og kurser, som organisationen løbende afholder. Et nationalt mødested for alle aktører i Danmark, der arbejder med idræt og bevægelse i skolen – organisationens mange frivillige såvel som alle de eksterne samarbejdspartnere.

Dansk Skoleidræt og Nyborg

Dansk Skoleidræt har i årtier ligget i Nyborg. Man kom allerede til byen i 1976, efter de første 30 år at have holdt til i Vanløse. Fra 1976 til 1986 boede organisationen i en villa på Kastanievej 2, fra 1986 til 2000 i nogle af de bygninger på Østerøvej, der i dag huser Sinatur Hotel Storebælt, og fra år 2000 til 2023 på Lindholm Havnevej 31, hvor man flyttede fra i februar. 

På den nye adresse Nørrevoldgade 37 deler organisationen hus med arkitekt Stefan Vig, hvis firma har restaureret bygningen fra top til tå.


- Vi står i et flot bygningsværk med en masse historie i sig. Her har mange børn haft deres skolegang, og det bruger vi aktivt i fortællingen af, hvem vi er, og hvem vi er til for: Eleverne i den danske grundskole. Bygningen er i sig selv et artefakt for de værdier, midler og mål, vi arbejder efter hver eneste dag. Den emmer af skoleidræt og er åben for alle interessenter omkring sagen, og den del er vi faktisk allerede kommet rigtig godt fra land med, siden vi flyttede ind i februar, fortalte generalsekretær Bjørn Friis Neerfeldt i sin receptionstale.

Gammel skole er perfekt ramme til skoleidrætten
Formand Finn Kristensen kunne til store klapsalver klippe den røde snor som markeringen af åbningen af Skoleidrættens Hus, og han var også begejstret for de nye rammer.

- Nej, hvor bliver jeg glad, når jeg kommer her og ser vores mange dygtige medarbejdere og frivillige i organisationen være superstolte af stedet. Nu er vi kommet ind i hjertet af Nyborg, og det i en smuk gammel skole som passer perfekt til, at "vi er skoleidrætten", sagde en glad formand.

Også Nyborgs borgmester Kenneth Muhs gav et par ord ved lejligheden.

- Folk her i huset brænder for noget, der er supervigtigt. At få idræt og bevægelse på skoleskemaet. Det er enormt centralt for nogle af de udfordringer, vi står med som samfund. Og det at have jer fra skoleidrætten her i Nyborg er noget særligt. I Nyborg Kommune er vi glade for, at vi har Dansk Skoleidræt. Man bliver inspireret af jer og af de her rammer – så velkommen til jeres nye sted, sagde Kenneth Muhs.

Og så kunne receptionsgæsterne ellers begive sig rundt i den tidligere byskole, hvor Dansk Skoleidræt bl.a. har indrettet et mødelokale som en gammeldags gymnastiksal og dekoreret et andet mødelokale fra top til tå med effekter og historien om Skolernes Motionsdag, der som bekendt er organisationens helt store fyrtårn. Og i Skolernes Motionsdags ånd skulle gæsterne naturligvis afprøve årets opvarmningsdans på egen krop. Og på den måde blev Skoleidrættens Hus indviet med masser af smil og god energi.