Egebjergskolens aktive elever vinder hovedpræmie


27. juni 2014

Egebjergskolen i Horsens modtog i dag et gavekort på 15.000 kr. til idrætsredskaber fra TRESS. Skolen er nemlig vinderen af Dansk Skoleidræt og Nordea-fondens landsdækkende kampagne Sæt Skolen i Bevægelse, hvor over 2300 klasser fra hele landet har deltaget.

Egebjerg Skole2

Skoleleder Bjarne Schuricht sammen med projektleder fra Dansk Skoleidræt Lise Sohl Jeppesen.


I foråret kunne man på Egebjergskolen se eleverne lave Ultimat’, Zone-tik og andre sjove øvelser i de boglige fag - alt sammen som en del af kampagnen Sæt Skolen i Bevægelse. Hele skolen var med, og eleverne var så aktive i de traditionelt mere stillesiddende fag, at de i gennemsnit bevægede sig 1½ time om dagen i aktivitetsugen.
- Eleverne gik rigtig meget op i det og efterspurgte selv den aktive undervisning. På den måde var de også med til at holde alle lærerne op på det, fortæller Elisa Green, der er lærer på Egebjergskolen.

Holder fast i den aktive undervisning
Elisa Green fortæller, at gavekortet på de 15.000 kr. til idrætsredskaber fra TRESS skal bruges på noget, der kommer alle elever til gavn, så det bliver en belønning for den flotte indsats, som alle har ydet. Derudover har skolen også fokus på at holde gang i den aktive undervisning, så de regner med at opgradere skolens materialebank med bl.a. bevægelsesterninger.

God kickstart til et nyt og anderledes skoleår
Egebjergskolen har før deltaget i Sæt Skolen i Bevægelse med enkelte klasser, men i år har alle lærere og elever bakket op om kampagnen, og det er der en god grund til.
- Vi var enige om, at kampagnen var en god måde at blive klar til reformens krav om en mere aktiv skoledag med 45 minutters daglig bevægelse, siger Elisa Green og pointerer, at det bestemt har givet nogle gode erfaringer med en anderledes form for undervisning.
- Vi kan mærke, at den aktive undervisning i høj grad fanger eleverne og motiverer dem. Det har også betydet, at vi har haft vores egne små interne konkurrencer på skolen, hvor eleverne har udfordret lærerne på, hvem der kunne være mest aktive, fortæller en begejstret Elisa Green.

Egebjerg Skole

Eleverne på Egebjergskolen kan nu både se frem til sommerferie og nye idrætsredskaber.

Fotos: Peder Stougaard, Østbirk Avis