Successen med Legepatruljen spreder sig til Norge


26. september 2014

Landslaget Fysisk Fostring i Skolen LFF og Dansk Skoleidræt har indgået aftale om, at de norske skoler kan benytte det danske koncept. I Norge regner man med, at Legepatruljen bliver en kæmpe succes.

20081114 2887 Kom

I sidste uge mødtes 500 elever fra 14 skoler i Ålesund Kommune på Aksla Stadion. Her blev de uddannet i at lege med deres yngre kammerater hjemme lokalt på skolerne - nøjagtig som danske legepatruljer gør det hver eneste dag på godt halvdelen af de danske skoler.

- Vi var på udkig efter et koncept, som ikke er kommercielt, som fungerer i praksis ude på skolerne og som kan være med til at styrke den norske folkesundhed. Her passer Dansk Skoleidræts Legepatrulje-koncept som hånd i handske, siger Oddmund Kjell Olsen fra Ålesund Kommune.

Han bakkes op af Stig Johansen, som er skoleleder på Spjelkavik Barneskole og bestyrelsesmedlem i LFF.
- Vi ønsker at sprede Legepatruljen til hele Norge, så alle skoler får glæde af konceptet. Vores samarbejde med Dansk Skoleidræt har betydet meget for os, og den viden og erfaringer, de har delt med os, har sikret kvaliteten i det norske projekt, siger Stig Johansen.

Læs den norske dækning af de nye legepatruljer på norske NRK