Eleverne vil gerne bevæge sig


12. december 2014

Et af de helt centrale punkter i den nye skolereform er, at eleverne i gennemsnit skal bevæge sig 45 minutter i løbet af en skoledag. Men det sker ikke, lyder det fra formanden for de danske skoleelever, Miranda Dagsson.

Sedler Paa Gulvet Boern Loeber

- Eleverne vil rigtig gerne bevæge sig, men der er rigtig meget frustration over, at de ikke får 45 minutters bevægelse om dagen. Det fylder meget på elevrådene og i undervisningen, hvor eleverne brokker sig til lærerne, siger Miranda Dagsson til TV 2.

Lærerne har brug for vejledning og inspiration
Med skolereformen er bevægelsen blevet et anliggende for alle lærere i skolerne.
- Derfor er det vigtigt, at de lærere, som ikke har kendskab til bevægelse, får hjælp og vejledning til, hvordan bevægelsen kan komme ind i undervisningen, siger generalsekretær i Dansk Skoleidræt Niels Grinderslev.

- Bevægelse skal give mening og ikke bare være bevægelse for bevægelsens skyld. Og derfor er det enormt vigtigt, at bevægelsen kommer bedre ind på skolerne, siger han.

Læs hele artiklen på tv2.dk: Frustrerede skoleelever om bevægelse: Det er ikke godt nok!

Dansk Skoleidræt har en lang idræts-, leg-, og bevægelsesindsatser til alle de danske skoler i løbet af hele den længere og mere varierede skoledag. Indsatser som understøtter både elevernes læring, sundhed, trivsel og bevægelsesglæde.
Læs om de forskellige indsatser, og hvordan de kan integreres i løbet af skoledagen.

Læs også: Ny kritik af skolereform: At rejse sig op i timerne er ikke fysisk aktivitet