Sunde Børn Bevæger Skolens Interessentpanel mødes til debat


30. september 2015

Dagen vil indeholde præsentation af viden og indsigt fra projektprogrammet Sunde Børn Bevæger Skolen - med mulighed for debat og input fra og på tværs af Interessentpanelet.

I Interessentpanelet sidder repræsentanter fra blandt andet Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Kulturministeriet, Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, KL, Skole & Forældre og Danske Skoleelever.

De skal alle bidrage med deres faglige viden og erfaringer til projektprogrammet, så Sunde Børn Bevæger Skolen på bedst mulig vis kan støtte op om og inspirere til daglig bevægelse på alle landets skoler.

Om Sunde Børn Bevæger Skolen
Sunde Børn Bevæger Skolen er en samlet indsats for sundhed, trivsel og læring i bevægelse, der gennem en aktiv skoledag skal få flere børn og unge til at bevæge sig mere og grundlægge sunde vaner tidligt i livet. 

Dansk Skoleidræt og TrygFonden står bag Sunde Børn Bevæger Skolen (SBBS). Det er et program, som består af seks forskellige indsatser. Det skal give alle skoler inspiration til en aktiv skoledag med kvalificerede bevægelsestilbud - både i og udenfor klasseværelset. Lige fra eleverne går hjemmefra om morgenen, til de forlader skolen om eftermiddagen. Det drejer sig om:

  • Aktiv transport til skole med Gåbus
  • Konkrete idéer til fysisk aktivitet i den boglige undervisning med Sæt Skolen i Bevægelse
  • Aktive og sjove frikvarterer med Legepatruljen, Gameboosters og Kickstarter
  • Inspiration til idrætsundervisningen via Skolernes Motionsdags materialer
  • Inspiration til sundhedsundervisningen og den daglige bevægelse med Styr på Sundheden
  • Bevægelsestilbud målrettet de idrætsusikre elever med Skolesport

Læs mere om de enkelte indsatser og se her en kort film om Asgård Skole i Køge, der har skabt en aktiv skoledag med Sunde Børn Bevæger Skolen.