21. marts 2016

Sølvmedalje og fjerdeplads ved VM i skolehåndbold

To stærke skolehold er netop landet fra VM i skolehåndbold i Rouen i Frankrig. Udover topplaceringer har holdene fra Ikast og Randers fået sig en oplevelse for livet.

Ungarn vandt finalen over det danske pigehold fra Randers ElitesportsCollege.

Det nyligt overståede ISF CUP, som er det internationale navn for VM i Skolehåndbold, endte med  begge danske hold næsten helt i top.
Det var et kanonstærkt ungarsk hold, der satte en stopper for det danske pigehold fra Randers ElitesportsCollege. I en imponerende og fyldt finalekulisse i Kindarena i Rouen - med hele 5.000 larmende tilskuere - tabte pigerne fra Randers 25-33 til et bedre hold og fik dermed sølvmedaljer. Ungarn stillede med en hel del talenter fra storklubben, Györ, og de var bare stærkere end de danske spillere.

Drengene fra Idrætskolen Ikast tabte en spændende semifinale mod Frankrig. I kampen om bronze mod Tyskland skulle drengene finde de sidste fysiske og mentale ressourcer frem mod et hurtigt og velorganiseret tysk forsvar. Her tabte drengene 23-26.

På Randers ElitesportsCollege’s hjemmeside har holdet en dagbog, der giver et tydeligt indtryk af, at turen til det franske har været en kæmpeoplevelse:
- En ting er helt sikkert – pigerne tager fra Frankrig efter ni meget intense og lærerige dage, hvor der er blevet bygget rigtigt meget erfaring på “systemet”. Det gælder naturligvis håndboldmæssigt, men rent mentalt har den enkelte spiller været igennem situationer, der har modnet meget. Det glæder vi os til at arbejde mere med i fremtiden, skriver Christian Møller fra Randers-truppen.

En VM-tur er en oplevelse for livet, og udover resultaterne har de unge fået en masse erfaring med hjem. Delegationsleder fra Dansk Skoleidræt, Karin Bønnerup, har fulgt de unge hele ugen:
- Det har været fantastisk at følges med disse skønne, unge mennesker. De har på alle planer repræsenteret Dansk Skoleidræt på fornemste vis. Personligt tror jeg, alle spillere har udviklet sig mht. at tage ansvar for fællesskabet, stå sammen under stort pres, kommunikere med andre kulturer og oparbejde positive relationer.

ISF CUP er for skolehold fra grundskoler, 10. klasse, efterskoler, gymnasier, handelsskoler og tekniske skoler og afholdes hvert andet år. Dansk Skoleidræt afholder kvalifikationsturneringerne. I foråret er der et VM mere i kalenderen: Skolevolley i Serbien. Næste år er der VM i fodbold i Prag og VM i basketball i Kroatien.
I 2018 bliver der noget at glæde sig til for håndboldeleverne rundt  om i Danmark, for som der skrives på Randers ElitesportsCollege’s hjemmeside:
- Piger og drenge i 7. – 9. Klasse – glæd jer. Om to år prøver vi igen, om vi kan kvalificere os til VM. I 2018 foregår VM i Qatar!!!!!

Se mere om ISF CUP - VM for skolehold - her.