Dansk Skoleidræt på konsensuskonference


1. april 2016

Dansk Skoleidræt er som en fremtrædende aktør inden for idræt og bevægelse i skoleverdenen med, når der i starten af april er stor konsensuskonference i København. Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet er vært for konferencen, som har fokus på børn, unge og fysisk aktivitet. Nationale og internationale eksperter samles i flere dage for at opnå videnskabelig konsensus vedrørende disse fire temaområder:

  • Effekter af idræt og fysisk aktivitet i forhold til fysisk form og sundhed.
  • Effekter af idræt og fysisk aktivitet i forhold til læring, kognitiv funktion og motoriske færdigheder.
  • Psykologiske aspekter i relation til motivation og velvære.
  • Social inklusion og implementering i skole og foreningsliv.

Seminarer i Vejle og Brøndby
Arrangørerne af konsensuskonferencen vil efterfølgende dele og diskutere resultaterne fra konferencen, og de inviterer derfor til heldagsseminarer i henholdsvis Vejle den 19. april og Brøndby den 3. maj.

Her vil man kunne høre konsensuskonferencens konklusioner, samt faglige oplæg inden for de fire temaområder. Herudover vil der være workshops med fokus på at implementere resultaterne i ”den virkelige verden”.

Til seminaret vil der også være en meningsdannende paneldebat med fremtrædende personer fra den politiske scene, idrætsorganisationerne og forskningsverdenen.

Parterne bag seminarerne er DGI, Danmarks Idrætsforbund, Dansk Boldspil-Union, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, Professionshøjskolen Metropol, og Institut for Idræt og Ernæring, KU.

Tilmelding, invitationen og de fulde programmer kan tilgås vi disse links:

Vejle 19. april

Brøndby 3. maj