Kvalifikation til VM i Skolefodbold afgøres i Odense


28. november 2016

Cremen af fremtidens danske fodboldungdom mødes til Dansk Skoleidræts finalestævne tirsdag den 29. november på Marienlystcenterets baner. Fire pige- og drengehold spiller semifinaler og finaler samme dag om pladserne til næste års VM i Skolefodbold i Prag.

VM i Skolefodbold er for de allerbedste danske skoleelever med fodboldtalent, og flere af de deltagende skoler også fødekæde til nogle af dansk fodbolds topklubber. 

Et stort kuld af Hjalleseskolens hold har også deres daglige gang på OBs U-17 hold.

Hjalleseskolen er næsten på hjemmebane i Marienlyst, og hvis de går hele vejen, er det tredje gang i træk, at skolen vil kunne repræsentere de danske farver. For to år siden blev det til en helt uforglemmelig oplevelse, da VM blev holdt i Guatamala. Der trækkes lod til semifinalerne kort før kampstart blandt følgende hold: 

SINE Idrætsefterskole

Holbæk Sportsakademi

Laursens Realskole

Hjalleseskolen

På pigesiden stiller Efterskolen ved Nyborg og Skolerne i Oure med to stærke hold. Men det bliver ikke en ren fynsk finale. Her er allerede trukket lod om, hvem der skal mødes i semifinalerne, og de fynske hold mødes her. Her er Efterskolen ved Nyborg lille favorit efter at have imponeret med sikre sejre i den indledende pulje. 

Den anden semifinale står mellem Gørlev Idrætsefterskole og Aabybro Efterskole.

Kampene spilles fra kl. 11.00 på banerne ved Marienlystcenteret i Odense.

Følg med i stævnet på Dansk Skoleidræts hjemmeside.