Godt nytår - på gensyn i 2017


31. december 2016

Endnu flere forårsfestivaler næste år
I år var der 44 festivaler og 15.000 elever i gang. I 2017 bliver der mere end 60 udgaver af Skoleidrættens Forårsfestival overalt i landet. Det betyder, at mere end 20.000 elever får en aktiv og festlig dag i selskab med lokale aktører. 
Læs mere om Skoleidrættens Forårsfestival

Bevægelse vinder frem i de boglige fag
Årets gode nyhed: På otte ud af ti skoler er der fysisk aktivitet i timerne – også når der er dansk, historie og matematik på skoleskemaet. Det viste undersøgelsen "Bevægelse i Skoledagen 2016" fra Dansk Skoleidræt og TrygFonden. Et af de tiltag, som var med til at sætte gang i klasseværelserne, var Sæt Skolen i Bevægelses populære Brain Break julekalender, som hele 11.000 klasser modtog. 
Læs mere om Sæt Skolen i Bevægelses aktuelle kampagne 

Kommuner deler erfaringer
Der blev talt og lyttet ved netværksmøder og den afsluttende konference i Bevægelse på Tværs, som Dansk Skoleidræt afholder med støtte fra Nordea-fonden. 2017 byder på nye netværksmøder og en konference, hvor deltagere fra landets kommuner og andre af skolens interessenter kan få ny inspiration til at skabe mere bevægelse i skoledagen.
Læs mere om næste års netværksmøder og konference 

Endnu flere idrætsusikre børn prøver Skolesport
Der er idrætslege og motorisk træning på programmet i Skolesport, som i løbet af 2016 bredte sig til hele 34 nye projektskoler. Skolesport giver lyst til at bevæge sig og har særligt fokus på de idrætsusikre børn, der ikke i samme grad som deres kammerater har haft gode oplevelser med at bruge kroppen.
Læs mere, og tilmeld din skole til Skolesport

Fremgang for stævner og turneringer
I 2016 deltog 17 procent flere hold i Dansk Skoleidræts turneringer og stævner end året før. Hele 2.800 hold har været i gang i det forløbne år, og de lokale kredse overalt i landet har gjort et stort stykke arbejde med at arrangere og afvikle stævner. 
Find en turnering hos den lokale kreds

Masser af ny forskning om børn og bevægelse
Hvad ved vi om effekten af fysisk aktivitet? Ja, en hel del mere end sidste år. I begyndelsen af 2016 fandt Konsensus-konferencen sted, og her var forskere fra hele verden samlet for at diskutere den eksisterende viden om børn og bevægelse. Senere kom nye studier til, som blandt andet dokumenterer, at børn lærer bedre, når de bevæger sig i timerne. Hos Dansk Skoleidræt samler og formidler vi løbende den nye viden. 
Læs temahæftet fra Konsensus-konferencen

Idrætslærernes Forum vokser i 2017
Der var udsolgt til årets udgave af Idrætslærernes Forum, hvor 250 idrætsundervisere fik to dage med faglig inspiration og festligt fællesskab. Næste år bliver der to udgaver af Idrætslærernes Forum, så endnu flere får mulighed for at deltage.
Læs mere om Idrætslærernes Forum

Hæder til Gåbus
2016 sluttede af med en pris til Gåbus. Et projekt, der har sat gang i fødderne hos hundredvis af elever i hele landet. Tilsammen har små og store ben allerede gået 28.000 km, og det bliver til endnu flere næste år. 
Læs mere om prisen til Gåbus i Gistrup

... Og så glæder vi os selvfølgelig også over, at 700.000 elever var aktive på Skolernes Motionsdag i 2016, at Legepatruljen, Kickstarter og Gameboosters skaber aktive frikvarterer og stærke sociale bånd mellem små og store elever - plus en hel masse andet. Du kan løbende følge med i nogle af de gode nyheder i Dansk Skoleidræts nyhedsbrev. 

GODT NYTÅR!