Alt du har brug for til prøven i idræt

I denne uge er dine elever blevet klogere på, hvilke indholdsområder de skal op i, hvis de trækker idræt som prøvefag. Så nu går forberedelserne i gang! I nyheden her finder du et udpluk af alle de materialer, vi tilbyder til prøven i idræt - og du finder endnu mere på vores hjemmeside under "Prøven i idræt".

05. april 2024

Ny video til elever afmystificerer prøven
Kickstart dit prøveforløb med eleverne ved at give dem et indblik i, hvad der rent faktisk sker til prøven. I en helt ny video følger vi en gruppe elever, der er til eksamen, mens to eksperter giver gode råd med til seeren undervejs. Videoen giver et godt indblik i, hvad man skal overveje, når man sammensætter sit praksisprogram.

Find også en info-video, der ligeledes er lavet til eleverne. Den giver vigtig viden om prøven og formalia herom på 8 minutter.

Se videoer her


Bliv skarp på afgangsprøven og vejledningsfasen op til

Skal du have en plads på det  tredje og sidste kursus inden prøverne, så er det nu - de to første blev fyldt hurtigt op. Kurset afvikles d. 30. april. 

På kurset får du bl.a.

  • en grundig gennemgang af selve prøveforløbet og prøveafviklingen.
  • forslag til hvordan du kan koble temaer til indholdsområderne. 
  • en gennemgang af en vejledningsmodel, som guider lærere og elever frem mod prøven.
  • en gennemgang af vurderingskriterierne set ud fra elevernes, lærerens og censors perspektiv.
  • en konkret tjekliste til hhv. elever og lærere.

Læs mere og tilmeld dig kurset


Nyt ark gør vurderingen til prøven lettere
Dansk Skoleidræt har udformet et vurderingsark, som lærere og censorer kan anvende ved prøven i idræt. Her kan I løbende under prøven notere jeres bemærkninger om hver enkelt elev inden for fx ”kropslige færdigheder”, ”sammensætning af praksisprogram” og ”idrætsfaglig viden”. 

Det nye redskab kommer i kølvandet på sagen fra Nymarkskolen i Slagelse om forældreklager ved prøven i idræt. Sagen har synliggjort et behov for at lærere og censorer kan gå tilbage i deres prøvenoter for at kunne håndtere lignende situationer fremover.

Læs mere


Pensumtekster med normalsider

Mangler du pensumtekster? Så kan det her måske hjælpe. Vi har samlet oversigt over tematekster, som kan anvendes i idrætsundervisningen - og naturligvis til prøven.  Temateksterne er inddelt i forskellige temaer, og der er skrevet normalsider på, så arbejdet med at opgive et pensum bliver nemmere. Temateksterne har vi fundet i diverse magasiner, på hjemmesider og nyheder.  

Se materialet her


Vejledningshjælp til både lærer og elever

Hvis du vil være godt stillet i vejledningsfasen frem mod prøven, kan du med fordel benytte dig af vejledningsfisken og det tilhørende lærer- og elev-materiale, der hænger sammen. Materialet guider dig gennem de fire vejledningsfaser og givet med både lærervejledning, elevark og arbejdsark et godt udgangspunkt for et vellykket vejledningsforløb.

Læs mere


De mest stillede spørgsmål

Skal opvarmning være en del af prøven? Hvordan skal teksterne fordeles? Hvem har ansvaret for sikkerheden ved prøven? Er det en god idé, at eleverne laver en playliste, så musikken styrer deres praksisprogram? Det er nogle af de spørgsmål, der hvert forår lander i vores indbakke. Find svarene og flere spørgsmål til ved at klikke på linket herunder.

Se flere spørgsmål og svar her

 
Husk, at du altid kan spørge os til råds om stort og småt omkring idrætsfaget - også i forbindelse med prøven. Vi har et helt team, der er dedikerede til at arbejde med idrætsfaget, og de står altid klar med en hjælpende hånd. Du kan bare sende os en besked på Facebook eller sende en mail til idraetsfaget@skoleidraet.dk, så gør vi vores bedste for at besvare dit spørgsmål 💚

God fornøjelse med forberedelserne til prøven!