B for bold, bevægelse og begejstring


14. oktober 2016

Vejret var køligt og vinden bed lidt i kinderne, men på Højmeskolen i Odense fik eleverne hurtigt sved på panden. Skolen var vært for Dansk Skoleidræt og TrygFondens officielle åbning af Skolernes Motionsdag, og ligesom mange andre steder i landet, var der fokus på boldspil i alverdens varianter.

Så da opvarmningsdansens intense ”moves” og glade rytmer havde givet de første røde kinder, var det tur til aktiviteter med navne som Halli Hallo, Nepalbold, kinesisk rundbold, terningebold, touch rugby og et væld af andre mere eller mindre ukendte spil med bolde i alle størrelser.

Store såvel som små elever var inddelt på hold sammen, så de gode relationer på tværs af indskoling, mellemtrin og udskoling blev dyrket. Og det med fælles slagsange og opildnende bannere på sidelinjen. Med på flere af holdene var også professionelle boldspillere. De to OB-fodboldspillere Mikkel Desler og Jacob Barrett Laursen var sammen med Althea Reinhardt og Suzanne Bækhøj fra Odense Håndbold en del af festlighederne. Og således stod der både små interviews, autografjagt, smarte afleveringer og solide tacklinger af sportsstjernerne på programmet for eleverne.

Skolernes Motionsdag var for Højmeskolen kulminationen på en uge med en masse bevægelse i timerne og sundhedstema på programmet. Efter boldspilsaktiviteterne var overstået stod programmet på det traditionelle løb – og en velfortjent efterårsferie.

<Macro: (,)>