Begivenhedsrigt år i skoleidrætten

Dansk Skoleidræt har et enormt aktivitetsudbud og et hav af spændende initiativer. De mest aktuelle af slagsen kan du blive klogere på med den nyudgivne Årsberetning 2023, som i ord, billeder, grafik og video dykker ned i årets højdepunkter.

04. marts 2024

Ny epoke igangsat med Skoleidrættens Hus
Et nationalt mødested for alle aktører i Danmark, der arbejder med idræt og bevægelse i skolen. Det er en af ambitionerne med det nye Skoleidrættens Hus, som Dansk Skoleidræt i 2023 flyttede ind i. Udover at huse organisationens sekretariat er det nemlig tanken, at eksterne samarbejdspartnere såvel som Dansk Skoleidræts mange frivillige kræfter skal kunne bruge stedet. Og huset kom flyvende fra land i 2023. Adskillige kurser, seminarer, konferencer samt eksterne møder med og af eksterne samarbejdspartnere er blevet afviklet siden ibrugtagningen.

Spændende tal fra 2023. Klik for større grafik.


Ballet, easybasket og teenvolley – den lokale pallette er stor
Dansk Skoleidræt har 15 aktive kredsforeninger, der skaber sjove aktiviteter, turneringer og stævner for de lokale medlemsskoler. Det er oplevelser med idræt og bevægelse, som er en central del af Dansk Skoleidræts virke, og de ildsjæle, der får det hele til at ske ude i kredsforeningerne, er afgørende for mange børns gode erfaringer med bevægelse og idrætsfællesskaber.

Der var mange spændende aktiviteter i Dansk Skoleidræts kredsforeninger i 2023. Eksempelvis inviterede Dansk Skoleidræt Kreds Sydvestjylland, Kreds Nordjylland og Kreds Østjylland lærere fra kredsforeningernes medlemsskoler til kursus i at integrere ballet i idrætsfagets indholdsområde ”Dans og udtryk”. Det var instruktører fra Det Kongelige Teater, som kom på besøg og gav de ellers rutinerede idrætslærere en oplevelse med “Ballet på skoleskemaet”, som de sent vil glemme.

Skolen står aldrig stille
På materialefronten var en af de store nyheder i 2023 lanceringen af en ny database sprængfyldt med brain breaks og øvelser til en række fag på skoleskemaet. Aktivitetsdatabasen.dk samler alt det bedste fra Dansk Skoleidræt ét sted, og giver brugerne mulighed for at printe eller gemme deres favoritøvelser på deres personlige profil. Med forskellige filtreringer og kategorier er det let for en lærer eller pædagog at finde øvelser til lige præcis deres elevgruppe – uanset om det er en 8. klasse, der skal have samfundsfag eller en børnehaveklasse, der skal have bevægelsesbånd.

LÆS MEGET MERE I ÅRSBERETNING 2023