Hvordan går det med bevægelse i skolen hos jer?

Spørgeskemaet til undersøgelsen ”Bevægelse i skoledagen 2024” er netop sendt ud til alle landets skoler – inklusiv din. Hjælp os med at skaffe vigtig viden på området.

02. maj 2024

Det er nu, din skole skal hjælpe med at skabe indsigt i arbejdet med bevægelse ude på landets skoler. Dansk Skoleidræts store spørgeskemaundersøgelse ”Bevægelse i Skoledagen 2024” er nemlig åben for jeres besvarelser, og vi har netop udsendt en mail til hovedmailen på alle skoler i Danmark, hvori der er et link til deltagelse.

Den landsdækkende undersøgelse er gennemført siden 2016, og den bidrager med vigtig viden om udviklingen af bevægelseskulturer og indsatser for en aktiv skoledag. Den viden har haft stor værdi for de enkelte skoler, ligesom tidligere års undersøgelser også har skabt stor interesse både politisk og i medierne. Ligeledes bidrager den viden til udvikling af nye indsatser, som skaber aktiviteter ude på skolerne og fremmer en aktiv bevægelseskultur.

Bevægelse i skoledagen 2024

Årets udgave af "Bevægelse i skoledagen" er den syvende af slagsen.

Undersøgelsen giver et vigtigt indblik i, hvordan det står til med bevægelsen på de danske skoler.

Resultaterne danner udgangspunkt for både politisk og praksisnært arbejde på området.

Se tidligere års udgaver af ”Bevægelse i skoledagen”.

Vi håber derfor meget på, at jeres skole vil deltage. Som tak for ulejligheden har I mulighed for at vinde et éndagskursus fra Dansk Skoleidræts kursuskatalog til en værdi på op til 9.500 kr.

Spørgeskemaet er som nævnt sendt til skolens hovedmail, og dermed er det typisk skolesekretæren, der åbner og sender den videre til den rette person. Det bør være den person på skolen, der varetager, koordinerer og har bedst indsigt i hele skolens bevægelsesindsats. Det kan være en skoleleder, lærer, bevægelsesvejleder, tovholder, udviklingskonsulent mv. Måske er det dig?

Spørgeskemaet skal kun besvares af én person på hver skole, og vi håber, at du vil behjælpelig med, at din skole får svaret. Jo flere, der er med i undersøgelsen, jo mere ved vi, og jo bedre betingelser kan vi skabe for skolernes indsats med at gøre eleverne aktive, så de bedre trives og lærer.

Lodtrækning om kursus
Hvis du kan finde 10 minutter til at besvare spørgeskemaet, vil det i høj grad blive værdsat, og det vil i sidste ende også komme dig og dine elever til gavn. Er du ikke ansvarlig for skolens bevægelsesaktiviteter, men ønsker stadig at bakke op om formålet, så gør gerne den rette person på skolen opmærksom på undersøgelsen.

Når besvarelsen fra din skole er indsendt, har I automatisk et lod med i konkurrencen om at vinde et éndagskursus fra Dansk Skoleidræt.

Vi har brug for din skoles svar senest den 23. maj.

På forhånd tak for hjælpen!