Nu skydes DM i Skolehåndbold i gang

Det første af årets seks DM-stævner skydes i morgen i gang i Nykøbing Falster. Og der lægges stærkt fra start med Skolehåndbold. 136 hold er skåret ned til 22, som nu skal dyste om danmarksmesterskabet.

29. januar 2024

Den seneste tid har det meste af Danmark siddet klistret til skærmen og set de danske håndboldherrer kæmpe sig frem til en flot sølvmedalje. Kampene har  da været spændende - men hvis du virkelig vil have stemning, kampgejst og historiske øjeblikke, så sæt GPS’en til Nykøbing Falster. De kommende dage løber Skolehåndbold for 8.-klasser nemlig af stablen, og det plejer at være en oplevelse uden lige.

Om DM i Skolehåndbold

  • DM i Skolehåndbold arrangeres af Dansk Skoleidræt og tilbydes elever på 8. klassetrin hvert år.
  • Der afvikles indledningsvist stævner i Dansk Skoleidræts 15 kredsforeninger. Vinderne går videre til DM-finalestævnet.
  • Et hold består af elever, der går på samme årgang. Holdet må maksimalt sammensættes af elever fra tre klasser på årgangen. Skoler med én eller to klasser på årgangen kan dog sammensætte hold med elever fra en klasse på årgangen under.
  • Læs mere om DM i Skolehåndbold og de øvrige seks DM'er, der afvikles i løbet af året lige her.


Gennem de seneste 3 måneder har 8. klasser over hele landet deltaget i Dansk Skoleidræts kredsforeningers lokale stævner, og derfra er 11 pigehold og 11 drengehold gået videre til Danmarksmesterskabet. De skal tirsdag d. 30. og onsdag d. 31. mødes i de indledende kampe, og så slås de store finale-slag torsdag d. 1. februar.


Forud for DM-stævnet er der blevet trukket lod til puljerne på en live-udsendelse, skolerne har fået arrangeret overnatning på en lokal skole og professionelle dommere er hyret ind for at sikre, at DM-stævnet bliver afviklet efter de gældende regler. Alt er kørt i stilling til nogle fantastiske dage med god håndbold, kvalitetstid og ikke mindst masser af fællesskab.


Mere end bare et stævne

Som tidligere beskrevet afvikles der hvert år seks forskellige Skole-DM’er, nemlig håndbold, fodbold, høvdingebold, volley, basket og atletik. Fælles for disse er at den sportslige præstation er central, men ikke det eneste vigtige.


Fairplay har altid været et vigtigt element ved DM-stævnerne, og det kommende er i øvrigt ingen undtagelse. Derfor uddeler Dansk Skoleidræt atter to Fair Play-pokaler, der går til det pigehold og det drengehold, der har udmærket sig mest positivt ved at spille fair og skabe en positiv stemning ved stævnet.


Den positive stemning er ikke alene vigtig for stævnets udfald, den kaster også frø af sig, der kan gro og vokse hjemme i klasselokalerne efterfølgende.


- Eleverne får i en konkurrence - som ved et DM - oplevelsen af at skulle yde deres bedste. At deltage på et hold giver fællesskab, hvor hver eneste udøver har en vigtig rolle. Derudover er et DM en oplevelse for livet fyldt med glæde og begejstring, som vil give et godt bidrag til klassens trivsel, fortæller stævnekoordinator fra Dansk Skoleidræt, Ulrik Sundahl Sørensen.

Find program, spilleplan, reglement og meget mere Følg med i udviklingen undervejs i DM i Skolehåndbold på Skoleturneringers Facebook-side


Hvis din klasse skal have mulighed for at deltage i et Skole-DM, så tjek hvilke aktiviteter din lokale Dansk Skoleidræt-kreds tilbyder lige her.